Welzijn op leeftijd

Onze stal met binnenbak bestaat al 25 jaar. Er zijn dus pony's en paarden bij die hier al bijna hun hele leven bij ons zijn.  

Graag zou ik even iets met jullie delen;

We handelen niet in pony's en paarden , we verzorgen ze dwz dat we ze zo goed mogelijk behandelen.. 4 dagen i d week open en maximaal 2 uur per 'werkdag' in de lessen. Zo kunnen ze ook ouder worden hier..

Buitenritten die langer duren worden met beleid gereden. 

Als je ouder wordt betekent dat niet dat we je hier dan maar even 'wegzetten'.. Je Zorgvraag als oudere pony is dan zelfs groter;  extra voer, aangepast rantsoen, regelmatige check up van de veearts. Bezoek tandarts en hoefsmid zijn ook nodig. En een extra poets beurt. Ook bij de laatste ronde door de.stal krijg jij je extra aandacht. Je mag ook nog eens af en toe een lesje lopen zodat je fysiek maar ook mentaal gezond blijft. Je doet er nog toe en je doet nog af en toe lekker mee...Werkuren in een week ken je niet meer. .eens een rustig lesje meedraaien op fijne bodem is ook goed voor je spieren en pezen. Je staat naast je maatje en kan elk moment van de dag contact zoeken elkaar. Je hebt regelmaat in je verzorging, voeding en beweging.  Er is een expert op stal die jou al heel wat jaren heel erg goed kent!! . Zij ziet t wanneer je goed in je vel zit en maar wanneer even niet.. zo  mag/kun je vragen die je hebt aan haar stellen en ze zal je zo goed mogelijk helpen. Ouderen mensen hebben ook meer zorg nodig. Paarden en pony's op leeftijd ook. Die krijg je hier nog steeds.  Je eigen plekje, weidegang met schaduw en schuilstal regelmatige beweging en n maatje.. je bent n kuddedier en een gewoonte dier.

Er is hier ook er een grote groep jongere rijpaarden en pony's bij, die veel van jou  als routinier kunnen leren..net als al die kindjes die de afgelopen jaren op jou hun eerste lesje hebben gehad of je eerste wedstrijd of buitenritje mochten doen. 

Je mag blijven tot je laatste reis en dat is niet op de trailer... zullen we maar zeggen... We blijven bij je (tot) zolang t kan. Dus zie je een pony bij ons in de wei of lekker op stal die misschien helaas geen vet meer op zn lichaam heeft omdat ie op leeftijd is weet dat we dr juist extra voor zorgen.

Ze hebben weidegang met schuil/loopstal, vrienden en mensen die veel om hun geven met juiste voeding ed. En dat doen we al JAREN. Vandaar dat ze ook die leeftijd kunnen bereiken. 

En ook dit willen we even kwijt;

De groep nieuwe, jonge paarden en pony's is op peil zodat de leerzame en veilige lessen kunnen blijven doorgaan. 

Ken je ze al? 

4 pony's en 3 jonkies die a t leren zijn

5 grote paarden in de leeftijd van 5 tm 14 jaar die naast gezond van verstand ook heel fijn te rijden zijn. Met een carrière achter zich of in het vooruitzicht. 

Will je rijden op een stal met jonge gezonde, lieve en vrolijke maar vooral brave paarden en pony's? Ga je gang!  Keuze is reuze. (Wij zijn daar slechts een van hier in Midden Limburg.)

Hou je ervan de snoet te zien van je lievelingspony/paard zonder dat je t idee hebt dat ie misschien wel verkocht is of zomaar ineens weg? Dan zit je hier dus goed. Zolang het mogelijk is bieden we ze alles wat er hierboven besproken is.. Ongeacht hun leeftijd of ras.

Elk dier wat je 'aanschaft' verdient een goed thuis. Dat dient een bewuste keuze te zijn. En de zorg duurt een leven lang.

Soms lukt dat niet door omstandigheden.. zorg dan alsnog voor je dier door hem /haar een goed plekje te (kunnen) geven.  En hou voor ogen dat ook zij niet graag verhuizen op latere leeftijd.  

Ik wilde dit even delen op mijn website. en daarbij even benadrukken dat het niet toegestaan dit te delen zonder mijn uitdrukkelijke toestemming. Het is mijn mening.. Het Lezen mag. 

Aanpassen en delen ( via welk social media dan ook) dus niet.

Begrip en gevoel is wel wat we kunnen delen.

Elke dag.. ook op hier stal bij een van je lievelingen. 

Dank voor uw begrip.

Sonja Kleiss